Fio banka zvedla loni zisk skoro o polovinu, nabrala přes sto tisíc nových klientů

Čistý zisk Fio banky loni vzrostl téměř o polovinu. Zvýšil se o 48,8 procenta na 6,4 miliardy korun. Objem vkladů stoupl o 13,7 procenta na 241,2 miliardy korun. Bance vzrostla také bilanční suma a přibylo klientů. Vyplývá to z předběžných neauditovaných výsledků.

Bilanční suma činila ke konci loňského roku 266,9 miliardy korun, což bylo meziročně o 16,2 procenta víc. Účet ve Fio bance si loni otevřelo téměř 109 tisíc nových klientů, ke konci roku tak banka měla 1,374 milionu klientů.

„Za rok 2023 se nám podařilo k našim službám přitáhnout opět znatelně více nových klientů než rok předchozí a těší nás, že nás klienti berou jako silně etablovanou banku, nejen jako jednoho z menších vyzyvatelů,“ uvedl obchodní ředitel Fio banky Jan Bláha. Připomněl, že realitní fond investiční společnosti Fio banky loni koupil první nemovitost. V květnu Fio realitní fond oznámil převzetí kancelářské budovy Rohan Business Centre v pražském Karlíně za 31,3 milionu eur.

Fio banka vznikla v roce 2010 udělením bankovní licence brokerské společnosti a následnou integrací družstevní záložny. Součástí skupiny Fio, kterou vlastní čeští podnikatelé Romuald Kopún a Petr Marsa, je burzovní RM-Systém.