Fortuna chystá na podzim další loterii

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: e15

Fortuna spustí zhruba v říjnu další typ loterie. Buď to bude rychlé Keno, které se obvykle losuje každých pět minut, anebo hra s losováním každý den. V rozhovoru pro deník E15 to řekl ředitel loterní divize Fortuny, Fortuny Loto, Martin Illner.

V případě losování každý den se tak bude Fortuna snažit přetáhnout od Sazky příznivce její hry Šťastných 10. Ta je podle výše loňských tržeb dvojkou po Sportce mezi číselnými loteriemi s tržbami 1,31 miliardy korun, což je pětina z příjmů z číselných loterií Sazky v loňském roce.

Druhou možností je Keno. To Sazka provozuje také, ale s výrazně nižšími příjmy – zhruba desetkrát nižšími, než má ze Šťastných 10. Která varianta zvítězí, to je podle Illnera ještě stále padesát na padesát. Fortuna tak pokračuje ve své snaze vyrovnat se dosavadnímu hráči číslo jedna na trhu číselných loterií a stíracích losů, Sazce.

Fortuna pokračuje v rozšiřování svých aktivit i přesto, že Sazka je v konkurzu a při prodeji jejího majetku je jedním z hlavních zájemců o loterní byznys Sazky majitel Fortuny, skupina Penta. „Další hra přijde na podzim, mělo by to být ve stejné chvíli, kdy spustíme mediální kampaň,“ uvedl Illner.

Poté, co se Sazka ocitla v potížích, Fortuna a Tipsport spustily v červenci vlastní číselné loterie, Fortuna navíc začala vydávat i stírací losy. Na příští rok chystá Fortuna i další, výrazně větší edice stíracích losů, a to na několikanásobném počtu prodejních míst, než je současná zhruba tisícovka.