GE Money Bank bude mít od října nového šéfa Tomáše Spurného

Tomáš Spurný

Tomáš Spurný Zdroj: Martin Siebert, Euro

Novým generálním ředitelem GE Money Bank v ČR se od 1. října 2015 stane Tomáš Spurný. Jeho jmenování podléhá schválení regulátora. Spurný nahradí ve funkci Seana Morrisseyho.

Spurný přichází do GE Money Bank ze skupiny Erste, kde byl naposledy generálním ředitelem největší rumunské banky BCR. Spurný svoji kariéru začal ve společnosti McKinsey and Company a má více než 30 let zkušeností z finančního sektoru. Působil jako generální a finanční ředitel ve velkých bankách v regionu střední a východní Evropy, včetně CIB Bank v Maďarsku, PPF, Komerční bance, CCS ČR a VÚB Banka Intesa Sanpaolo na Slovensku.

Morrissey se po více než čtyřech letech v čele české GE Money Bank přesune na novou pozici v rámci GE Capital. Bude zastávat roli ředitele strategie pro GE Capital International. GE Money Bank patří s GE Money Auto a GE Money Leasing do skupiny GE Money. Ta je součástí GE Capital, globální finanční divize společnosti General Electric. GE Money Bank patří v Česku ke středně velkým bankám.

Americký konglomerát General Electric ji chce do dvou let prodat. Koupě této šesté největší tuzemské banky, která má v ČR milion klientů, by podle expertů mohla být příležitostí pro některou ze světových velkých bank dostat se na český trh.

GE Money Bank od října zdraží vybrané služby, došlo na bankomaty