Home Credit má za půl roku 6,1 miliardy, o třetinu více

Home Credit

Home Credit Zdroj: Martin Pinkas

Úvěrová společnost Home Credit v pololetí meziročně zvýšila čistý zisk o třetinu na 235 milionů eur, přibližně 6,1 miliardy. Za nárůstem stojí výsledky společností v Číně a Kazachstánu, které Home Credit konsolidoval do holdingové společnosti.

„Vyplatila se nám strategie expanze na rychle rostoucích rozvíjejících se trzích v Asii a zemích Společenství nezávislých států v první polovině roku 2013. Růst v těchto regionech pomohl kompenzovat dopad slabšího ekonomického prostředí v Rusku,“ uvedl výkonný ředitel skupiny Petr Šmejc.

Provozní výnosy Home Creditu se meziročně zvýšily o 92,3 procenta na 1,3 miliardy eur, asi 33,8 miliardy korun, a to díky růstu úvěrového portfolia v Rusku a dále výsledkům v Číně a Kazachstánu. Čisté úvěrové portfolio se meziročně zvýšilo o 52 procent na 7,4 miliardy eur, asi 192 miliard korun, klientská depozita o 49 procent na 5,9 miliardy euro, zhruba 153 miliard korun.

Home Credit, který patří do skupiny PPF, působí v Česku, na Slovensku, v Rusku, Bělorusku, Kazachstánu, Číně či Indii, Indonésii a nyní rozvíjí aktivity na Filipínách. V některých zemích nabízí spotřebitelům vedle úvěrů bankovní služby.