Home Credit posiluje byznys v Americe, s operátorem nabídne kreditky

Home Credit

Home Credit Zdroj: Martin Pinkas

Sázka na Ameriku se má proměnit v lukrativní podnik také díky špičkovému manažerovi skupiny Igorovi Převlovskému.

Svůj byznys ve Spojených státech rozšíří od počátku příštího roku Home Credit. Skupina v rámci společného podniku se čtvrtým největším americkým operátorem nabídne zákazníkům kreditní karty, záměrem je oslovit půjčkami rizikovější část klientely zámořského telekomu. Pomoci rozjet obchody má také angažmá špičkového manažera Igora Převlovského, který od konce léta převzal americkou větev skupiny. Svého černého koně tam Home Credit převelel z nejlukrativnějšího trhu v Číně.

„Naše podnikání v Americe má stále charakter start-upu a je na čase to změnit,“ uvedl mluvčí Home Creditu Milan Tománek. Vstup na americký trh skupina ohlásila teprve v loňském roce, se svou zhruba čtvrtmiliardovou hodnotou patří americké aktivity pro Home Credit prozatím k nejmenším trhům. Tamní zisky skupiny dosud generuje financování mobilních telefonů zákazníků Sprintu.

Home Credit v rámci podniku s americkým telekomem nabídne kreditní karty rizikovější části klientely

Příchod zkušeného manažera Převlovského na americký trh rovněž oživil spekulace o uvedení akcií Home Creditu na některou ze světově významných burz. Tento krok skupina zvažovala už v roce 2013. Právě Wall Street volí podle transakčních poradců firmy s globálním záběrem podnikání nejčastěji. Skupina ale takovou souvislost vylučuje. „Angažování pana Převlovského vychází z přirozené rotace manažerských pozic ve firmě. Nejde o žádný prolog k uvedení akcií na newyorskou burzu,“ dodává Tománek.

Home Credit, založený v roce 1997 v Česku, poskytuje spotřebitelské úvěry ve střední a východní Evropě, Společenství nezávislých států a Asii. Kromě Ameriky působí tak v Česku, na Slovensku, v Rusku, Bělorusku, Kazachstánu, Číně, Indii, Indonésii, Vietnamu, na Filipínách a ve Spojených státech.