ING Bank vydělala 344 milionů

ING Bank

ING Bank Zdroj: ING Bank

Česká ING Bank v loňském roce těžila především z popularity svého spořicího účtu ING Konto a vydělala 344 milionů korun. Klienti si na spořicí účet poslali další 2,2 miliardy korun.

Celková výše aktiv ING Bank dosáhla 133,4 miliardy korun, z toho je 87,5 miliardy korun (tedy celé dvě třetiny) právě na spořicích účtech. V loňském roce se banka snažila klienty přesvědčit, aby si své úspory namísto na tyto účty, na které se v prostředí nulových úrokových sazeb bance špatně vydělává, uložila na podílové fondy. Z těch bance naopak plynou jasné výnosy a nemusí klientům garantovat konkrétní zhodnocení, to totiž závisí na vývoji finančních trhů.

O dopadu tohoto apelu na hospodaření se banka ve výsledcích za loňský rok ale nezmiňuje. Jaroslav Vittek, Country Manager ING Bank ČR pouze uvedl: „Jako první na trhu jsme veřejnosti nabídli možnost investovat do podílových fondů bez vstupního a výstupního poplatku, a i díky dalším atraktivním parametrům produktu se můžeme pochlubit pěti tisíci novými klienty s investicemi ve výši půl miliardy korun.“

V reakci na požadavky klientů prý banka od dubna rozšířila portfolio ING Investic o tři nové podílové fondy s velmi dynamickým investičním profilem. „V oblasti retailového bankovnictví naše strategie spočívá ve specializaci na zhodnocování peněz prostřednictvím jednoduchých, flexibilních a cenově atraktivních produktů pro širokou veřejnost,“ dodává Vittek.