MBank zpoplatní nepoužívané karty

mBank

mBank Zdroj: mBank

Nepoužíváte naši kartu? Tak za ni plaťte, vzkazuje svým klientům tuzemská mBank. De facto tím mBank končí s bezplatnými účty bez podmínek. „Nadále garantujeme bezplatné vedení účtu,“ uvedl pro deník E15 Pawel Kucharski, výkonný ředitel pro obchod, marketing a produkt mBank. To je sice pravda, ale jen pokud si klienti zruší debetní kartu.

„Neaktivní karty neobnovujeme při jejich expiraci, proto se jedná pouze o desítky tisíc karet. Naším cílem ovšem vůbec není vybírat poplatky za neužívanou kartu, ale naopak zákazníky přivést k tomu, aby kartu používali,“ vysvětluje plány mluvčí mBank Pavel Vlček.

„Proto v tuto chvíli vedeme přímé kampaně na konkrétní zákazníky, na které by se eventuálně poplatek mohl vztahovat, a máme pro ně velice zajímavou motivační nabídku, a sice že jim budeme do konce února vracet jedno procento z ceny nákupu provedeného debetní kartou.“

Banky chtějí klienty motivovat k používání platebních karet, protože právě z plateb jejich kartami plyne bankám typu mBank velká část jejich výnosů. Což potvrzuje také ředitel tuzemské mBank Roman Truhlář.

Buďte aktivnější!
Banky chtějí klienty motivovat k používání platebních karet, protože právě z plateb jejich kartami plyne bankám typu mBank velká část jejich výnosů. Proto nyní probíhá cílená kampaň, která má zákazníky přimět k tomu, aby kartami platili v obchodech

Roman Truhlář: Letošní výsledky mBank budou příjemným překvapením

Páchá mBank sebevraždu? Odhání průtokové klienty