Pojišťovací a investiční část nizozemské ING se přejmenuje na NN

Prodejní kiosek ING pojišťovny, vítěz kategorie Služby. Zadavatel: ING, Autor: Moris Design

Prodejní kiosek ING pojišťovny, vítěz kategorie Služby. Zadavatel: ING, Autor: Moris Design Zdroj: Petr Kamenicky

Finanční skupina ING oznámila přejmenování evropské pojišťovací části ING, evropské ING Investment Management, a nizozemské Nationale-Nederlanden na NN. Nový název tak získá i tuzemská pojišťovna, penzijní společnost a investiční společnost.

Nový název odkazuje na 170letou tradici nizozemského pojišťovnictví. Přejmenování se uskuteční příští rok v souvislosti s plánovaným vstupem ING na burzu.

„Abychom zůstali dále nablízku zákazníkům na všech trzích, kde působíme, novou značku NN budeme většinou používat spolu se známou lokální částí názvu, například NN Životní pojišťovna. Konečné rozhodnutí o místních názvech bude uděláno v úzké spolupráci s managementem v té které zemi,“ uvedla ING.

ING Investment Management se přejmenuje na NN Investment Partners, které vystihuje náplň její činnosti a potvrzuje příslušnost ke značce NN. Dnešní oznámení nemá žádný vliv na značku ING Bank.

ING je globální finanční instituce nizozemského původu. Nabízí služby v bankovnictví, pojišťovnictví a správě aktiv ve více než 40 zemích. Z hlediska tržeb patří mezi největší finanční instituce na světě.

ING Penzijní společnost spouští on-line prodej Doplňkového penzijního spoření