UniCredit Bank ztrojnásobila zisk. Letos už neodepisovala řecké dluhopisy

UniCredit Bank

UniCredit Bank

Tuzemské UniCredit Bank stoupl za tři čtvrtletí meziročně čistý zisk o 196 procent na 2,27 miliardy korun. Výrazný růst zisku je částečně zkreslen tím, že loni banka odepsala řecké dluhopisy. Aktiva finančního ústavu meziročně vzrostla o 22 procent na 328 miliard korun.

Vklady klientů stouply téměř o 23 procent na 201 miliard korun díky zájmu o spořicí produkty a vklady na běžných účtech. Nárůst vkladů byl posílen také ve firemním bankovnictví.

Úvěry klientům meziročně klesly o 0,8 procenta na 180 miliard korun. Vlastní kapitál banky vzrostl o 12,8 procenta na 37,3 miliardy korun. Kapitálová přiměřenost vzrostla ze 14,67 procenta na 15,94 procenta.

Generální ředitel Jiří Kunert uvedl, že banka v uplynulém období představila novinky v osobním bankovnictví, nový koncept osobních kont a službu placení mobilem Mobito. „Také uskutečnila největší firemní úvěr poskytnutý české společnosti, který výrazně překračuje rámec středoevropského regionu,“ dodal bez podrobností.

Provozní náklady stouply meziročně o 1,4 procenta na 3,4 miliardy korun. „V prvních třech čtvrtletích tohoto roku jsme nadále pokračovali v otevírání nových poboček s důrazem na rozvoj franšízové obchodní sítě v menších městech pod značkou UniCredit Bank Expres, což se promítlo do plánovaného mírného nárůstu všeobecných provozních nákladů,“ vysvětlil finanční ředitel Gregor Hofstaetter-Pobst.

UniCredit Bank činnost zahájila na českém trhu v listopadu 2007. Vznikla integrací HVB Bank a Živnostenské banky.