VB-Leasing v Česku končí, jeho byznys přebírá GE Money Bank

GE Money Bank

GE Money Bank Zdroj: Jan Hrouda, Euro

Leasingová společnost VB-Leasing International prodala své operace v České republice. Česká divize má aktiva v celkové výši 450 milionů eur a je jednou z pěti největších leasingových společností v České republice. Novým majitelem je společnost GE Money Bank.

VB-Leasing International je společným podnikem rakouské Volksbanken a německé společnosti VR Leasing, kterou vlastní německá DZ Bank. VBLI se zaměřuje na leasing vozidel a zařízení a působí ve střední a východní Evropě.

Aktivity odprodává od roku 2003. V září se zbavila divizí v Polsku a v Rumunsku. Stále působí ve Slovinsku, na Slovensku a v Bosně. Volksbanken, která ukončuje svou činnost, tento měsíc neuspěla v zátěžových testech bank v eurozóně. Na základě dohody o záchranném programu, který schválila Evropská komise, musí poloviční podíl ve VBLI prodat do konce roku.

Základní ekonomické ukazatele VB Leasing CZ za posledních 5 letPřehled ekonomických ukazatelů VB Leasing CZPřehled ekonomických ukazatelů VB Leasing CZ | VB Leasing CZ

Změnu vlastníka brněnské leasingové společnosti VB Leasing CZ nedávno povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Transakce byla povolena ve zjednodušeném řízení, právním poradcem GE Money Bank byla advokátní kancelář Weil, Gotshal & Manges.