Z Deutsche Bank se prý plánuje stáhnout největší akcionář

Deutsche Bank

Deutsche Bank Zdroj: profimedia.cz

Čínský konglomerát HNA podle informací listu The Wall Street Journal plánuje prodej svého 7,6 procentního podílu v Deutsche Bank.

Obě společnosti nicméně odmítly zprávu WSJ odkazující na lidi obeznámené se situací komentovat. Hodnota daného podílu je v současnosti podle agentury Reuters kolem 1,5 miliardy eur (38,5 miliardy korun). Podíl v Deutsche Bank je údajně přitom jednou z mnoha zahraničních investic, kterých se zadlužený čínský konglomerát hodlá zbavovat. Další z nich má být švýcarská společnost Swissport zajišťující obsluhu tamních letišť. Také tato firma se ale odmítla vyjádřit.

Akcie Deutsche Bank ztrácely po zveřejnění zprávy kolem dvou procent. Letos už jejich hodnota poklesla o 40 procent. Kvůli dramatickému  poklesu kurzu svých akcií nedávno firma vypadla z burzovního indexu EuroStoxx 50.

Deutsche Bank v této souvislosti uvedla, že na její firemní strategii, jejímž cílem je větší ziskovost, se nic nemění. Vyšší zisk podle jejího vyjádření burzovní hodnotu firmy nakonec znovu pozvedne. 

Ve druhém čtvrtletí klesl Deutsche Bank čistý zisk meziročně o 14 procent na 401 milionů eur (10,3 miliardy korun). Bance se nicméně podařilo zastavit pokles příjmů.