Zisk Deutsche Bank klesl o 58 procent, překonal však odhady

Deutsche Bank (ilustrační foto)

Deutsche Bank (ilustrační foto) Zdroj: CTK

Největší německé bance Deutsche Bank klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk o 58 procent na 236 milionů eur (6,4 miliardy korun). K propadu přispěly slabší výsledky divize investičního bankovnictví. Díky nižším nákladům na právní spory však banka překonala odhady analytiků dotazovaných agenturou Reuters, kteří čekali ztrátu 249 milionů eur.

Příjmy se snížily o 22 procent na 8,1 miliardy eur. Příjmy divize investičního bankovnictví klesly o 23 procent. Výdaje na právní spory klesly o 1,4 miliardy eur.

Banka dodala, že nestabilní vývoj na trzích měl v prvním čtvrtletí negativní dopad na příjmy divizí orientovaných na trhy, včetně divize investičního bankovnictví a správy majetku bohatých klientů. Globální akciové trhy zahájily letošní rok prudkým poklesem kvůli obavám z dopadu nízkých cen ropy a pochybám o výši ekonomického růstu v rozvíjejících se zemích. Později však trhy oživily.

Celkové příjmy se snížily i kvůli snahám banky o zeštíhlení, v rámci kterých se Deutsche Bank zbavila některých aktivit. Generální ředitel John Cryan dodal, že výsledky za první čtvrtletí odrážejí obtížné podmínky na trhu.