Zisk Home Credit stoupl o více než polovinu

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia

Úvěrová společnost Home Credit B.V. v prvním čtvrtletí meziročně zvýšila čistý zisk o 56 procent na 128 milionů eur (zhruba 3,3 miliardy Kč). Oznámila to dnes firma, která je součástí skupiny PPF a poskytuje spotřebitelské úvěry v zemích východní Evropy a Asie.

Celková aktiva společnosti se více než zdvojnásobila na 10,4 miliardy eur. Generální ředitel společnosti Jiří Šmejc poukázal na pokračování silného růstu aktivit v Rusku. Upozornil rovněž, že výsledky byly podpořeny aktivitami v Asii, kde firma loni převzala společnost HC Asia.

Home Credit, založený v roce 1997 v Česku, je jedním z předních poskytovatelů spotřebitelského financování ve střední a východní Evropě, Společenství nezávislých států a Asii.

Home Credit B.V. působí v Česku, na Slovensku, v Rusku, Bělorusku, Kazachstánu, Číně, Indii, Indonésii a nyní rozvíjí aktivity na Filipínách. V některých zemích nabízí spotřebitelům vedle úvěrů bankovní služby. Firma měla na konci března 6,8 milionu klientů a zaměstnává přes 41 tisíc lidí.

Home Credit plně vlastní PPF Group, která je jednou z největších investičních skupin ve střední a východní Evropě. Hlavním majitelem PPF je podnikatel Petr Kellner.