Získejte ještě větší výnos ze svých úspor

Zdroj: banka CREDITAS

Úrokové sazby jednotlivých bank se během letoška zvýšily, přesto jsou mezi bankami rozdíly. Na jakém spořicím účtu zúročíte svoje finance nejlépe?

V roce 2019 se zvýšil zájem klientů o spořicí účty

Během roku 2019 se výrazně zvýšil zájem klientů o spořicí účty. Možným důvodem může být fakt, že v době plné nejistot máte se spořicím účtem záruku, že vaše vklady v bance jsou pojištěné v plné výši (maximálně ale do výše 100 000 EUR nebo odpovídající částky v jiné měně). Lidé chtějí odkládat peníze tam, kde se jejich hodnota zúročí, zároveň se ale mnoho klientů nechce vydávat na rizikovější cestu investic do akcií nebo dluhopisů. Různé spořicí účty nebo termínované vklady jsou tak ideálním řešením.

Spořicí účty vs. termínované vklady

Peníze, které si odložíte na spořicí účet, jsou ze zákona pojištěné a tím prakticky bez rizika ztráty. Na rozdíl od termínovaných vkladů si ze spořicího účtu můžete finance vybrat, kdykoli chcete. Úrok ale bývá menší než u termínovaných vkladů, na kterých vyděláte víc, ale současně se zavazujete na peníze nesáhnout po předem stanovenou dobu. Záleží proto jen na vás, zda dáte přednost fixaci u termínovaného vkladu, nebo flexibilnímu výběru na spořicím účtu.

Výhodná úroková sazba až 2 %

Důvodem, proč se spořicí účty těší stále větší oblibě u klientů, je fakt, že během léta 2019 velká část bank zvýšila úrokovou sazbu nad 1 %. Dobrý spořicí účet můžete mít přitom zcela zdarma, zřídit si ho online, přičemž u dané banky nemusíte mít založené žádné další účty, či využívat jiné produkty a služby. Jednou z nejštědřejších bank, která v současně době nabízí výhodný spořicí účet je Banka CREDITAS. Úrok na spořicím účtu činí právě nyní 2 %.

Více bank a kontrola financí na jedné aplikaci

Banka CREDITAS je ryze českou bankou s českým majitelem. Právě tato banka přišla na trh s první multibankovníaplikací Richee, která vám poskytne ucelený přehled o vašich financích. Richee je bezplatná aplikace, ve které můžete na jednom místě spravovat všechny své účty. Nezáleží na tom, u jaké banky máte běžný účet nebo zda máte účty u více bankovních domů – všechny můžete připojit do Richeeho, své finance si kontrolovat z jednoho místa a ušetřit čas, který dosud ztrácíte při přeskakování mezi aplikacemi jednotlivých bank.

Mějte peníze kdykoli po ruce

Až do konce září 2019 máte jedinečnou možnost vložit své peníze na spořicí účet Banky CREDITAS s úročením 2 % pro vklady do výše 1,5 milionu korun. Žádné další podmínky přitom spořicí účet nemá. To znamená, že k získání takto výhodného úroku nemusíte využívat jiné služby banky. Jak dlouho budete spořit, záleží čistě na vás. Peníze si navíc můžete kdykoli vybrat podle svých potřeb, a to i opakovaně a po částech.