FlixBus posiluje na českém trhu. Nabízí svezení z krajských měst až do Nizozemska

Flixbus

Flixbus Zdroj: Flixbus

FlixBus
Maastricht
FlixBus
4
Fotogalerie

Do sítě zelených autobusů německé dopravní společnosti se nově zapojily Olomouc a Ostrava.

Autobusový dopravce FlixBus pokračuje v dobývání českého trhu. Do své mezinárodní sítě zahrnuje vedle Prahy stále více českých a moravských regionálních center, nejnověji od čtvrtka zapojil Ostravu a Olomouc. Posiluje rovněž linky z Brna, odkud zelené autobusy nově míří do destinací ve Slovinsku, Chorvatsku, Rakousku, Polsku nebo Nizozemsku.

„Od čtvrtka nabízíme naše první denní a noční spoje z Prahy a Brna do evropských turistických destinací, jakými jsou Budapešť, Záhřeb, Maribor, Štýrský Hradec, Maastricht a Gent,“ uvedla mluvčí Nina Göbbelsová.

Například do Budapešti bude společnost vypravovat busy z Brna čtyřikrát denně, do Záhřebu dvakrát denně, do Katovic a Krakova rovněž dvakrát denně. Před letní sezonou chce firma rozšířit i počet linek na Slovensko. „Chceme do naší sítě propojit více regionálních destinací, jako jsou Ostrava a Olomouc. Naším cílem je poskytovat pohodlnou, udržitelnou a cenově dostupnou mobilitu rovněž v regionech a nejen mezi metropolemi,” doplnila manažerka FlixBusu Bettina Engertová.

První zelené autobusy spojí přímo Ostravu a Olomouc s destinacemi v Polsku, Německu, Belgii a Nizozemsku. Další česká města, která chce společnost propojit se zahraničím, ale neuvedla.

FlixBus založili mladí podnikatelé Jochen Engert, André Schwämmlein a Daniel Krauss, na německý trh vstoupil v roce 2013 v reakci na deregulaci tamního trhu. Dnes patří k největším dopravním firmám v Evropě, ačkoliv autobusy nevlastní. Model je založen na spolupráci s místními dopravci, kteří jezdí v barvách FlixBusu. V tuzemsku je největším partnerem společnost Umbrella.