Krsek investuje desítky milionů do chatovacích robotů

Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. Zdroj: Profimedia.cz

Miliardář Tomáš Krsek investoval skrze svůj fond BVC do start-upu Feedyou. Ten se zabývá vývojem chatovacích robotů a v regionu patří mezi lídry v oboru. Výši kontraktu investor nezveřejnil, pohybovat by se ale měla v řádu nižších desítek milionů.

 

„Do Feedyou investujeme, protože vidíme jasné přínosy použití chatbotů v byznysu. A to jak v nových odvětvích, tak i v komunikaci tradičních korporací. Firmy musí hledat způsoby, jak se dostat blíž k uchazečům, zaměstnancům i zákazníkům na platformách, kde jsou zvyklí komunikovat,“ říká Krsek.

Několikamilionová investice do pardubického Feedyou má start-upu pomoci expandovat na zahraniční trhy, v první řadě chce společnost vstoupit do Německa, k čemuž mají start-upu pomoci kontakty nového investora. Finančně je v současnosti přitom Feedyou nezávislý, chatboty na klíč dodává například pro energetický gigant ČEZ, mladoboleslavskou Škoda Auto nebo výrobce autodílů Continental.

Takzvané chatboty v současnosti využívají firmy po celém světě, čímž snižují personální náklady v odděleních pro zákaznickou péči, prodej nebo lidské zdroje.  Právě umělá inteligence a robotizovaný chat dokáže zpracovávat jednoduché dotazy přímo na webových stránkách.

Krsek fond BVC ovládá skrze svoji skupinu BHM. Start-upový fond Tomáše Krska vede v současnosti Přemysl Rubeš, který BVC zajistil investice například do start-upů Simpleway, Domotron nebo Yieldigo.