Moderní technika – dobrý sluha, ale...

Asie

Asie

Moderní technika a mobilní technologie se staly nepostradatelným doplňkem a každodenním pomocníkem většiny z nás. Permanentní on-line připojení přes smartphony, tablety nebo notebooky umožňuje okamžité nabývání informací a jejich rychlé zpracovávání. Pomáhají nám vyřizovat práci, poskytují zábavu i kontakt s blízkými.

Tito velcí pomocníci ale mohou lehce přerůst v nebezpečí, které nás plíživě začne okrádat o volný čas. Běžný majitel smartphonu mu denně věnuje pohled až stopadesátkrát. Pro manažery je přirozené kontrolovat pracovní maily ještě těsně před spaním nebo ráno u snídaně. Při cestě do práce pak čtou pracovně zaměřené internetové stránky nebo odborné časopisy. To, co se zdá v pořádku z pohledu kariérního růstu, není ale dlouhodobě udržitelné z pohledu osobní psychohygieny. Prodlužování pracovního nasazení na úkor volného času vážně narušuje vyvážení mezi pracovním a osobním životem a tato disharmonie je důvodem dřívějšího vyhoření a poklesu výkonnosti. Až třetina manažerů navíc navštěvuje několikrát ročně pracovní školení večer nebo o víkendech.

Vyměňte techniku za exotický výlet

Výhody technických pomocníků a často až závislost na nich si uvědomují i obchodníci napříč všemi obory a doplňují do svých nabídek nejrůznější aplikace tak, aby uspokojili současné potřeby zákazníků, čímž nás ale dále lapají do sítí techniky. Výjimkou nejsou ani cestovní kanceláře. Mobilní technika dnes lidem umožňuje snadnou dostupnost informací, orientaci v široké nabídce i rychlý způsob realizace dovolené. On-line rezervace zájezdů každoročně rostou, v roce 2013 šlo dokonce o 10% nárůst. Nabídky navíc reflektují měnící se požadavky jednotlivých cílových skupin i obecné trendy, mezi které například patří obliba luxusnějších hotelů, rozšířené služby nebo objevování netradičních míst po celém světě.

Využijte tedy doma tyto technické vymoženosti a pak se vydejte do míst, kde na techniku zcela zapomenete. Výběr pobytů ve čtyř či pětihvězdičkových hotelech v České republice i v zahraničí od letoška nabízí i společnost Tchibo, a to přes svého partnera pro cestovní ruch, renomovanou mezinárodní cestovní kancelář Eurotours. Kromě kávy a spotřebního zboží tak firma rozšířila svoji působnost i na zprostředkovávání zážitkových a pobytových zájezdů přes e-shop www.tchibo.cz, v záložce Cestování. Z aktuální nabídky můžeme vybrat okružní cestu po zemi úsměvů a tisíce chrámů Thajsku, včetně Bangkoku a Phuketu. Dvanáct nocí ve čtyřhvězdičkových hotelích se snídaní a jednou extra thajskou večeří za 40 599 Kč na osobu. Nekonečné bílé pláže, průzračná voda, plovoucí trhy, zlaté paláce a nesčetně dalších zajímavostí a krás rozhodně nechají zapomenout i na vymoženosti techniky.