3:1 na Tvrdíkův konec. Projděte si neobvyklé české sázky

Jaroslav Tvrdík

Jaroslav Tvrdík Zdroj: CTK

Tipsport
Sázková kancelář Fortuna
Fortuna
Fortuna, sázky
Těžba ropy (ilustrační foto)
13
Fotogalerie

Opustí letos jeden ze šéfů čínské skupiny CEFC Jiří Tvrdík svůj post? Postaví do roku 2022 Tesla miliardáře Elona Muska gigatovárnu v Česku, na Slovensku, či v Polsku? Vstoupí první člověk na Mars do roku 2035? A vyhraje Donald Trump i druhé prezidentské volby?

Sázkové kanceláře v Česku dávno nelákají jen na výhry při tipování sportovních výsledků. „V minulosti jsme se věnovali i ceně ropy. V návaznosti na poslední vývoj může být sázka na překonání hranice šedesáti dolarů v kurzu 2,5:1 zajímavou investicí,“ říká hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák.

Vsadit si lze i na výkon českého průmyslu. Pokud Škoda Auto letos prodá přes 1,5 milionu aut, sázející získá trojnásobek vsazené částky. Poměrně nízký kurz 3:1 vypsala Fortuna i na odchod manažera Jiřího Tvrdíka z CEFC.

Z nesportovních sázek ale budou hlavním tahounem podzimní sněmovní volby a boj o prezidentský post v roce 2018. V prvém případě je hlavním favoritem u sázkových kanceláří ANO, na jehož výhru vypsaly velmi nízké kurzy kolem 1,2:1. ČSSD má vyšší kurz znamenající menší šance. O případném jiném vítězi sázkovky neuvažují.

U vítěze prezidentských voleb je situace vyrovnanější. Tipsport a sesterská Chance nabízejí na dva hlavní kandidáty Miloše Zemana a textaře Michala Horáčka týž kurz 2,9:1. Fortuna mírně favorizuje Zemana (2,2:1), Horáček je ale s kurzem 3,1:1 s přehledem druhý největší favorit.

„Sázky na budoucího prezidenta táhnou ze společenských sázek Tipsportu nejvíce, ačkoli volby proběhnou za více než rok,“ zdůraznil hlavní bookmaker Tipsportu Ladislav Pavlis. U dvou pětin sázek přitom sázející předpokládají Horáčkovu výhru, zatímco na nynějšího prezidenta jde jen patnáct procent. Více než třetina sázejících míní, že nevyhraje ani jeden.