Amazon bude dodávat zboží až do auta, i bez přítomnosti majitele

Sklad Amazonu v Dobrovízi

Sklad Amazonu v Dobrovízi Zdroj: Michael Tomeš, E15

Americká společnost Amazon, která koncem loňského roku zahájila službu doručování balíčků Amazon Key, nabízí od úterý doručení přímo do kufru zákazníkova auta. Stejně jako při doručení do bytu ani v tomto případě není nutná přítomnost majitele. Služba je určena pro uživatele věrnostního programu Prime a zatím bude dostupná ve 37 městech v USA, uvedla agentura Reuters.

Klient si musí stáhnout do mobilního telefonu aplikaci a propojit ji se systémem automobilů dodávkové služby, jako je například OnStar společnosti General Motors nebo On Call od Volva. Pak zaparkuje své auto na přístupném místě a Amazonu sdělí adresu, kde vůz parkuje. Dále sdělí model, barvu a registrační značku. O průběhu doručování je informován prostřednictvím zpráv.

Aby zákazník mohl využívat službu Amazon Key, musí si za 220 dolarů (přes 4500 Kč) koupit přístrojovou sadu sestávající z bezpečnostní kamery nazvané Cloud Cam a chytrého zámku nazvaného Key. Naproti tomu k doručení do auta stačí stáhnout aplikaci, která je zdarma.