Autosalon ve Frankfurtu: Škoda představí dvě novinky

Přípravy na autosalon fe Frankfurtu vrcholí

Přípravy na autosalon fe Frankfurtu vrcholí

Na autosalon ve Frankfurtu míří 159 světových premiér. Vrchol letní motoristické sezony má letos navštívit rekordní počet návštěvníků, o čtyřicet procent více, než loni. Frankfurtský autosalon, který se od rok střídá s pařížskou přehlídkou, celkem hostí 1091 vystavovatelů ze 35 zemí. Své brány pro veřejnost otevře ve čtvrtek 12. září a potrvá do 22. září. Lístek stojí v pracovní dny 13 eur a o víkendech 15 eur.

Na 65. autosalonu v německém Frankfurtu nad Mohanem se příští týden představí 159 světových premiér. Mezi novinkami bude mít dvě premiéry i Škoda Auto. Autosalon očekává vysokou návštěvnost. V předprodeji se podle prezidenta asociace německého automobilového průmyslu Matthiase Wissmanna prodalo o 40 procent více lístků než na předchozí ročník v roce 2011.

Škoda Auto ve Frankfurtu představí ve světové premiéře hned dva modely. Jedním bude nová karosářská varianta modelu Rapid pod označením Spaceback a druhým přepracované SUV Yeti, jenž bude poprvé ve dvou variantách. Jedna bude určená do města a druhá do lehčího terénu. V letošním roce značka představila již osm nových nebo přepracovaných vozů.

Volkswagen představí nejrychlejší Golf R

Konkurent Škody, korejský Hyundai, přiveze na výstavu novou generaci malého vozu i10, japonská Toyota na základě svého modelu Yaris připravila koncept sportovního hybridního auta s výkonem přes 300 koní. Peugeot poprvé ukáže přepracovaný model 308, rumunská Dacia ze skupiny Renault pak modernizovaný model Duster.

Ford připravil koncept nové generace modelu S-Max a novou vrcholnou výbavovou verzi Vignale v chystané nové generaci Mondea. Honda slibuje Civic Tourer 2014, který má větší kufr než Škoda Octavia. U Mazdy je očekávanou novinkou nová prostornější Mazda 3. Volkswagen přijde s elektrickou verzí nového Golfu a sesterského modelu Škody Citigo up!. Vedle toho ukáže nejrychlejší Golf R.

Porsche přichystalo výroční edici svého modelu 911, který slaví 50 let na trhu, i hybridní roadster 918 Spyder. Audi předvede novou vlajkovou sportovní loď S8 i koncept Audi Quattro ke 30. výročí legendárního vozu. Ferrari přichystalo nejvýkonnější verzi 458 pod označením Speciale. Jaguar by měl přijít s konceptem terénního SUV. Mercedes chystá několik derivátů řady S i kompaktní SUV pod označením GLA.