Babišův fond posiluje na poli reprodukční medicíny, koupil další kliniku

Ministr financí Andrej Babiš

Ministr financí Andrej Babiš Zdroj: ctk

Investiční fond soukromého kapitálu Hartenberg Holding, který založil Andrej Babiš společně s bývalým investičním ředitelem Penty Jozefem Janovem, koupil prostřednictvím firmy FutureLife klinické centrum ISCARE I.V.F. Klinika se zabývá reprodukční medicínou, léčbou obezity, chorobami zažívacího traktu či plastickou chirurgií.

Většinovým majitelem ISCARE I.V.F byl podle databáze Prodata ke konci roku 2011 podnikatel Tomáš Tamir Winterstein, který je zároveň předsedou představenstva zdravotnické firmy. Klinika podle svého webu působí jako nestátní zdravotnické zařízení od roku 1994. Roční tržby společnosti dosahují zhruba 300 milionů korun. Od roku 2009 je součástí skupiny Iscare Group.

FuturLife má do budoucna zastřešit holding zdravotnických zařízení v ČR a na Slovensku. Podle serveru motejlek.com bude zdravotnický holding po dokončení transakce zastřešovat firmy s ročními tržbami kolem 650 milionů korun.

„Tato akvizice je další důležitou částí skládanky našeho zdravotnického projektu,“ uvedl dnes v tiskové zprávě Janov. „ISCARE s jeho specializací přesně zapadá do naší zdravotnické strategie a vytvoří novou platformu pro další expanzi v oblasti Prahy a okolí,“ dodal.

„Těšíme se na budoucí spolupráci s Hartenbergem a věříme, že vstup nového dlouhodobého investora a strategického partnera s předchozími zkušenostmi v oboru společně s dostatečným kapitálem nejen posílí pozici kliniky, ale také přispěje k jejímu dalšímu rozvoji,” uvedl Winterstein. Všichni klíčoví manažeři a lékaři společnosti by měli i nadále zůstat na svých pozicích.

Hartenberg koupil firmy Reprofit a GynCentrum

Již koncem letošního května Hartenberg přes FutureLife koupil firmy Reprofit International a GynCentrum, které provozují kliniky v gynekologii a reprodukční medicíně. Fond získal také podíly ve slovenských farmaceutických firmách Imunoglukan a Pleuran.

Fond Hartenberg, v němž drží současný ministr financí a šéf vládního hnutí ANO vetšinu, disponuje asi pěti miliardami korun. Podle Janova se zaměřuje zejména na investiční příležitosti v Česku, Polsku, Rakousku a na Slovensku. Cílem mají být zejména dlouhodobější investice s horizontem pět a více let.