Bistra v pražských čtvrtích: Z „lepší večerky“ se stal gastro fenomén Triko Kafe & Koloniál

Triko Kafe & Kolonial. Od „lepší večerky“ k sousedskému gastro fenoménu

Triko Kafe & Kolonial. Od „lepší večerky“ k sousedskému gastro fenoménu Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

Triko Kafe & Kolonial. Od „lepší večerky“ k sousedskému gastro fenoménu
Triko Kafe & Kolonial. Od „lepší večerky“ k sousedskému gastro fenoménu
Michal Burd
Triko Kafe & Kolonial. Od „lepší večerky“ k sousedskému gastro fenoménu
5
Fotogalerie

Města netvoří developeři. Města tvoří lidé, kteří v nich žijí a sdílejí každodennost. Pražské čtvrti za svou podobu vděčí i nenápadným hrdinům své doby, kteří pro sousedy vytvoří živý záchytný bod: kde se sejít, kde se najíst, kde posedět.

Smíchovská Nikolajka vás možná nenapadne jako první lokalita, když se vydáte hledat populární podniky Prahy 5. Michal a Marie Burdovi ale dokázali za sedm let existence Trika na pražské poměry neskutečné: okolo svého koloniálu vybudovali sousedskou komunitu.

Prvotní myšlenkou, jak Michal Burda přiznává, bylo „vytvořit lepší večerku s produkcí od malých nebo lokálních dodavatelů“.

O Triku se už hodně mluvilo před rokem 2020, ale teprve covid tento podnik, který kromě koloniálu funguje i jako bar, kavárna, bistro, posunul ještě dál. Díky svému zaměření nemuselo Triko zavřít ani během pandemie a zásobovalo sousedy nejen kvalitním občerstvením, ale i prvotřídní kávou, která se pouze na několik měsíců přesunula z designové keramiky z dílny Daniela Machilla do papírových kelímků.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!