Bývalý šéf armádní tajné služby v České poště skončil. Měl nastavit pravidla

Miroslav Krejčík

Miroslav Krejčík Zdroj: Ceska posta

Z České pošty ke konci června odešel vrchní ředitel divize informačních a komunikačních technologií a eGovernmentu, bývalý šéf Vojenského zpravodajství Miroslav Krejčík. Generál ve výslužbě na Českou poštu nastoupil loni v září po rezignaci Tomáše Ječného. V podniku měl nastavit pravidla, rozpočty a zabezpečit její další směřování v oblasti poštovních technologií.

Informaci potvrdil mluvčí pošty Ivo Mravinac. „Rád bych mu osobně poděkoval, za dobu svého působení stabilizoval divizi, která vysloveně potřebovala manažera jeho zkušeností. Nastavil potřebná pravidla pro další rozvoj ICT technologií na našich poštách a v provozní části podniku, spolupodílel se na strategii dalšího rozvoje v této oblasti. Jeho mise však není definitivně u konce, v každém případě bude s Českou poštou nadále spolupracovat,“ uvedl generální ředitel pošty Martin Elkán. Krejčíkova nástupce oznámí do konce července.

Krejčík odešel do civilu po sporu s ministryní obrany Vlastou Parkanovou, která reagovala na nařčení Krejčíkova podřízeného Pavla Adama, že tajnou službu zneužívá. Vystudoval Vysokou vojenskou technickou školu v Liptovském Mikuláši.

Státní podnik Česká pošta, o kterém se uvažuje jako o hlavním poskytovateli IT služeb pro státní správu, má roční tržby kolem 20 miliard korun. Provozuje zhruba 3200 poboček a zaměstnává přes 32 tisíc lidí.