Cestovky k zimní exotice přidávají také gorily v Africe

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Cestovní kanceláře začínají vrhat na trh zimní nabídku exotických dovolených ve vzdálených zemích. Evergreeny Thajsko a Kubu tentokrát obohatily střední Afrikou a východní Asií.

„K novinkám poznávací exotiky patří cesta za horskými gorilami v Ugandě, okruh Himálajemi, kombinace jižního Vietnamu s Kambodžou nebo okruh Severní Koreou,“ uvedl marketingový ředitel Čedoku Tomáš Brejcha.

Exim Tours zase přidal přímé charterové lety z Prahy na Srí Lanku nebo Maledivy. „Milovníkům divoké Afriky nabídneme Senegal,“ doplnil marketingový šéf Eximu Stanislav Zíma. Přímý let do Senegalu zajistí Boeing 737 upravený pro dálkové lety společnosti Travel Service.

CK Fischer raději v zimě posílá většinu klientů pravidelnými linkami zahraničních firem. „Nabízejí větší pohodlí a lepší servis během dlouhého letu,“ míní mluvčí Jan Osúch. Fischer k novinkám přidal například letovisko Samana v Dominikánské republice. Podle společnosti Mag Consulting vyráží každou zimu do tepla na 140 tisíc Čechů. Z toho zhruba polovina využije služeb cestovky.