Chrenek expanduje na západ, Agel poprvé koupil nemocnici v Čechách

Tomáš Chrenek

Tomáš Chrenek Zdroj: Euro - Jan Rasch

Novým majitelem nemocnice v Lounech se stala společnost Agel. Kolik za zařízení zaplatí, nebude ani jedna ze stran zveřejňovat. Soukromá lounská nemocnice patří k nejmenším v kraji, poskytuje především ošetřovatelskou péči. Nemocnice tak mění majitele po sedmi letech.

Změna vlastníka nebude mít podle společnosti zásadní dopad na pacienty ani personál. „Naším strategickým cílem je stávající provoz nemocnice nejen zachovat, ale postupně rozvíjet. Neplánujeme omezovat provoz oddělení ani spektrum poskytované péče,“ řekl předseda představenstva společnosti Agel Ján Dudra. Majitelem zařízení byla v posledních sedmi letech akciová společnost Nemocnice Louny. Jejím jediným akcionářem je podle rejstříku North Bohemia Medical Holding.

Nemocnice v Lounech se v posledních pěti letech zaměřuje především na ošetřovatelskou péči, následnou léčebnou péči a sociální lůžka. Akutní péči omezila kvůli nedostatku kvalifikovaného personálu v roce 2010. Později přestala poskytovat i pohotovostní služby.

Zdravotnická skupina Agel provozuje v Česku nyní deset nemocnic, především v Moravskoslezském a Olomouckém kraji. Kromě toho má sedm poliklinik a další zdravotnická zařízení. Nemocnice Louny je jejím první zařízením v Čechách. Od roku 2006 působí prostřednictvím své dceřiné společnosti i na Slovensku. Jediným vlastníkem je podnikatel Tomáš Chrenek, který loni odkoupil čtvrtinový podíl Martina Polacha.