Další energetik chce být operátorem. RWE Mobil bude konkurovat ČEZu

Chytrá mobilní zařízení (ilustrační foto)

Chytrá mobilní zařízení (ilustrační foto) Zdroj: E15

Po ČEZu a Centropol Energy přichází na mobilní trh další hráč z oblasti energetiky – RWE. Virtuální operátor RWE Mobil, který využívá síť T-Mobile, cílí hlavně na ty, kteří využívají k volání předplacené karty a nechtějí se vázat smlouvami s mobilními operátory.

„Minuta volání s tradiční předplacenou kartou stojí běžně skoro šest korun, zatímco s RWE Mobilem pouze 2,30 Kč a při volání ve vlastní síti dokonce ještě o korunu méně,“ uvedl ředitel RWE pro maloobchod a marketing David Konvalina. Zprávy SMS do všech sítí stojí 1,30 Kč. Zákazníci získají polovinu vstupního kreditu zdarma.

RWE tak cílí na stejné zákazníky jako ČEZ. Ten nabízí tarif bez paušálního poplatku, s cenou volání 2,20 koruny za minutu a jednou SMS za 1,20 koruny. Je tak mírně levnější než RWE.

Startovní balíček lze získat ve všech zákaznických centrech RWE. Dobíjet kredit je možné běžnými postupy a na standardních místech. Kupony se prodávají v trafikách, kredit lze získat na terminálech Sazky, ale zakoupit ho lze i online platební kartou.

Virtuální operátoři fungují dohromady s obchodními řetězci, mediálními domy nebo dodavateli energie. Prvním virtuálním operátorem byl loni na podzim Blesk Mobil využívající síť Telefóniky.

RWE zajišťuje prodej zemního plynu a elektřiny 1,8 milionu konečných zákazníků prostřednictvím regionálních společností RWE Energie, Jihomoravská plynárenská, Severomoravská plynárenská a Východočeská plynárenská.