E-shopy po Vánocích vyprodávají zboží s výraznými slevami

nakupování, e-shopy, internet

nakupování, e-shopy, internet Zdroj: freedigitalphotos.net

Až sedmdesátiprocentní slevy na některé druhy zboží nabízejí po Vánocích internetové obchody. Výhodně je možné nakoupit hlavně elektroniku, domácí spotřebiče nebo sportovní vybavení, upozornil výkonný ředitel Asociace pro elektronickou komerci (APEK) Jan Vetyška. První vlnu slev odstartovali obchodníci jen několik dní po Štědrém večeru, druhou plánují na leden a někteří z nich budou nabízet zlevněné zboží i v únoru.

„Do povánočních slev se dostane sezónní zboží, které zůstalo prodejcům skladem: jde například o chytré telefony, televize, počítačové komponenty a další elektroniku, kterou prodejci postupně nahradí technologickými novinkami. Zajímavé slevy najdou zákazníci také v segmentu zimních bund, snowboardového oblečení nebo lyžařského vybavení,“ říká Vetyška.

Podle ředitele APEK se vyplatí sledovat nabídku internetových prodejců denně, protože obchodníci slevy každý den aktualizují. „Například televizi, domácí kameru nebo myčku na nádobí lze koupit i o několik tisíc korun levněji než v předvánoční a vánoční sezoně,“ dodává Vetyška. Zároveň zákazníky nabádá, aby si pečlivě ověřovali, jaké mají e-shopy reference a jestli se nejedná o podvod.

APEK taky zveřejnil odhady tržeb internetových prodejců za letošní Vánoce. Podle asociace dosáhly výše 14 miliard korun. Dařilo se mimo jiné prodejcům hraček, hobby textilu a dárkových předmětů.