Jak správně řídit lidi? Hodně vám pomůže MBA vzdělání

Řídícím pracovníkům často chybí manažerské vzdělání

Řídícím pracovníkům často chybí manažerské vzdělání Zdroj: CEMI

Dnes firmy stále více řeší velkou fluktuaci zaměstnanců. Na vině často bývá špatné řízení lidí. Co ale s tím?

Není nic výjimečného, že týmy nebo celá oddělení řídí pracovníci, kteří jsou odborníci ve svém oboru, ale chybí jim vzdělání a znalosti zejména v oblasti řízení lidí a managementu. Mnozí z nich jsou takzvaní manažeři samouci.

„Tato skutečnost pak může způsobovat fluktuaci podřízených zaměstnanců, problémy uvnitř firmy, nespokojenost pracovníků, jejich demotivaci a další problémy,“ říká Mgr. Štěpán Mika, ředitel Central European Management Institute (CEMI).

„Pokud má takový manažer dostatek sebereflexe a uvědomuje si své mezery, může pro něj být ideální volbou doplnění vzdělání online MBA studiem,“ doplňuje.

Zájem o online MBA studium rosteZájem o online MBA studium roste | CEMI

Na vzdělávání manažerů online formou se institut CEMI zaměřuje již od roku 2011 a jeho výukou prošlo již přes 1000 absolventů. Manažeři stále více bojují s nedostatkem času a to, že mohou studovat odkudkoliv a kdykoliv jim to čas dovolí, je pro ně velice komfortní.

Nyní CEMI nabízí 9 MBA a LLM oborů, 7 v češtině a 2 v angličtině a je zaměřeno na online formu výuky. Na CEMI vyučuje 45 uznávaných lektorů z České republiky i zahraničí. Lektoři nejsou pouze teoretici, ale mají zkušenosti s řízením vlastních firem a při výuce tak řeší reálné problémy z praxe.

Velmi oblíbeným oborem na CEMI je Executive MBA, kde se studenti seznámí nejen s klasickým personálním managementem, ale také s moderními manažerskými technikami jako je například koučování. 

Mgr. Štěpán Mika, ředitel CEMIMgr. Štěpán Mika, ředitel CEMI | CEMI

Za poslední dva roky se v CEMI setkali se silnějším zájmem například z řad starostů a také  s nárůstem zájemců o obor MBA Veřejná správa. „Často se stává, že starostové nemají vzdělání v sektoru veřejné správy a v řízení obcí tak trochu tápají, mají mezery v oblasti získávání dotací apod. Zájemci z těchto řad si tak doplňují vzdělání, aby mohli obce lépe řídit a nezklamat tak voliče,“ míní Mgr. Štěpán Mika. 

„V rámci překročení hranice 1000. absolventa jsme připravili speciální cenovou nabídku pro nové zájemce, kteří na školném všech programů ušetří 36.300 Kč,“ uzavírá ředitel Mgr. Štěpán Mika. Zájemci tak mohou začít studovat již za 79.900,- Kč bez DPH.

Uzávěrka příjmu přihlášek do jarních studijních programů končí již 8. března, u některých oborů 15. března. Další příležitost pro zahájení studia bude až opět v říjnu.

Více o Central European Management Institute najdete na cemi.cz.