Kam v Evropě za zábavou? Nejlevnější je Praha, tvrdí britský web

Ilustrační foto

Ilustrační foto

O tom, kde v Evropě uspořádat hlučnou víkendovou party s kamarády, se vyplatí popřemýšlet. Náklady na podobnou akci jsou totiž v rámci kontinentu až propastně rozdílné.

Britský specialista na organizaci „zážitkových víkendů“ v Evropě, portál Pissup.com, sestavil žebříček největších evropských lácí, pokud jde o víkendový pobyt sestavený podle potřeb party mladých lidí vyrážejících do zahraničí zejména za zábavou. Jako nabídka s nejlepším poměrem ceny a víkendu vévodí seznamu Praha.

Cesta, ubytování, pití a vstupné na nejrůznější akce pro náctileté, to jsou proměnné, které web zahrnul do svého modelu. „Víkendový pobyt zahrnující základní výdaje plus dvě noci v klubu, adrenalinovou zábavu přes den a dopravu taxíkem vychází v Praze na částku kolem 240 liber za osobu,“ píše Pissup.com s tím, že jde o nejlepší cenu v Evropě. Nejblíže českým cenám má podle webu sousední Bratislava, i tam je ale prý dráže.

Podstatně levnější východní Evropa

Seznam nejlevnějších destinací podle výběru serveru pokračuje polskými městy Varšava, Vratislav a Krakov, do žebříčku lácí ale pronikla i maďarská Budapešť. „Východní Evropa je pro víkendové akce zdaleka nejvhodnější, zejména ubytování a jídlo je zde podstatně levnější,“ uvádí web.

Největší drahota prý naopak vládne v Londýně a zejména Amsterodamu. „Pro řadu mladých lidí je tamější noční život bezkonkurenčně nejlepší volbou, odpovídají tomu ale náklady,“ připomíná web.

Nejdražší destinace pro víkendové radovánky mladých pokračují britskými městy, jako jsou Edinburgh a Newcastle, pořádně draho je ale prý i ve španělské Barceloně nebo německém Stuttgartu.