Karlovarský Thermal letos vydělá tři až čtyři miliony korun, jezdí stále víc Čechů

Karlovarský hotel Thermal

Karlovarský hotel Thermal Zdroj: David Vagaday/E15

Karlovarský hotel Thermal
Bazén karlovarského hotelu Thermal
Karlovarský hotel Thermal
Karlovarský hotel Thermal
Karlovarský hotel Thermal
16
Fotogalerie

Hospodářský výsledek karlovarského hotelu Thermal za letošní rok bude podle předběžných údajů mezi třemi a čtyřmi miliony korun. Hotelu se letos daří podobně jako v loňském roce, obsazenost spíše stoupá. Ubytovat se do něj přijíždí víc Čechů, oznámil ředitel hotelu Rudolf Mašata při dnešním dni otevřených dveří. Návštěvníci mohli navštívit venkovní hotelový bazén, který je už dva roky uzavřen.

"Za těchto okolností se tento rok dá porovnat s minulým rokem. Bude to o maličko lepší - hospodářské výsledky ještě nejsou úplně vypočítané, ale budeme se pohybovat přibližně na úrovni loňského roku. Což znamená, že by hospodářský výsledek měl být mezi třemi a čtyřmi miliony korun v plusu. Obsazenost se kontinuálně zvedá, což ale neznamená, že se zvedá i hospodářský výsledek," řekl Mašata. Loni hotel hospodařil s čistým ziskem 3,2 milionu korun.

Celková ekonomická a politická situace podle něj nahrává tomu, že do hotelu více přijíždějí čeští hosté. Češi do konce srpna tvořili asi 20 procent klientely hotelu. "To číslo je ale trochu zkresleno kongresy a podobnými akcemi, které se tu pořádají. V konceptu, který vytváříme, se chceme více zaměřit na rodiny s dětmi," doplnil ředitel.

Hotel Thermal dnes při dni otevřených dveří navštívil také ministr financí Andrej Babiš (ANO). Připomněl, že stát navýšil základní jmění hotelu o 300 milionů korun. Budou investovány do postupné rekonstrukce hotelu, která by měla začít v příštím roce po skončení filmového festivalu. Prioritou je nyní zateplení a výměna oken.

"Rekonstrukce bazénu je v tuto chvíli v žebříčku priorit na třetím až čtvrtém místě. Bylo by lepší, kdyby fungoval, ale hotel bez něj může žít," řekl Mašata. Podle Babiše bude do hotelu potřeba celkem investovat přes 700 milionů korun.