Le Hotels Group koupila pražský hotel Yasmin

Portýr hoptelu ilustrační

Portýr hoptelu ilustrační Zdroj: Hotel General

Společnost Le Hotels Group koupila pražský čtyřhvězdičkový hotel Yasmin, převezme ho k 1. srpnu. Dosavadními vlastníky hotelu Yasmin byli hoteliér Ivan Chadima a Peter Joseph Donnelly. Cenu transakce společnost neuvedla. Ředitelem hotelu byl jmenován Daniel Tylinger (38), který dříve působil v pozici hotelového manažera hotelu The Mark (dříve Kempinski). Hotelová skupina to oznámila v tiskové zprávě.

Nákupem hotelu se 196 pokoji společnost Le Hotels rozšíří své ubytovací kapacity na 785 pokojů provozovaných ve čtyřech čtyř a pětihvězdičkových hotelech v Praze 1.

„Rozhodujícími faktory této strategické investice byla poloha hotelu v ulici Politických vězňů, jen pár kroků od Václavského náměstí, a velmi dobrý stav hotelu. Počítáme však s velkými investicemi do zkvalitnění služeb a produktu jako takového,“ uvedl generální ředitel Le Hotels Group Petr Lžičař.

Pod značkou Le Hotels Group byly dosud provozovány tři pražské hotely - GrandioR (293 pokojů), Grand Majestic Plaza (196 pokojů) a Designhotel Elephant (100 pokojů) a multifunkční konferenční centrum GrandioR (původně U Hájků). Chadima je jeden z nejzkušenějších tuzemských hotelových manažerů. Začínal kariéru v pražském hotelu Alcron, po roce 1968 emigroval do Kanady. Po roce 1990 se vrátil do vlasti, jako konzultant se podílel na vedení několika luxusních hotelů, například například Palace, Holiday Inn nebo Four Seasons. Stal se i spoluvlastníkem hotelové sítě Yasmin.