Letgo odchází z Česka, službu vypne už na konci března

LetGo 2

LetGo 2 Zdroj: Redakce

Internetová služba Letgo, která zprostředkovává prodej a nákup zboží, ukončí na konci března svoji činnost v Česku a několika dalších zemích střední a východní Evropy. Letgo už v současnosti nepřijímá nové inzeráty, napsal server CzechCrunch.cz. Služba měla v Česku přes dva miliony uživatelů.

Kromě Česka ukončí Letgo činnost také na Slovensku, v Chorvatsku či Slovinsku. „Je nám líto, ale Letgo nepřijímá nové inzeráty a po uplynutí tohto měsíce nebude Letgo ve vaší zemi k dispozici,“ upozorňuje nyní služba v těchto zemích své uživatele. 

Letgo nechtělo informaci nijak podrobněji komentovat. „Mohu potvrdit, že po skončení tohoto měsíce Letgo nebude v České republice fungovat. Nad rámec toho nebudeme situaci komentovat,“ uvedl pro CzechCrunch mluvčí Letgo Jonathan Lowe. Podle informací serveru odchází služba z Česka na základě rozhodnutí investorů, kteří se na místo střední Evropy chtějí soustředit na rozvojové země.

On-line inzertní službu Letgo spustili počátkem roku 2015 podnikatel Alec Oxenford spolu s Jordim Castellem a Enriquem Linaresem. Centrály firmy jsou v New Yorku a Barceloně. Kromě webu firma nabízí také aplikaci pro chytré mobilní telefony. Hodnota Letgo byla v loňském roce odhadována na zhruba 1,5 miliardy dolarů.