Linet chystá expanzi v Mexiku, otevře tam svou pobočku

Zakladatel firmy Linet Zbyněk Frolík

Zakladatel firmy Linet Zbyněk Frolík Zdroj: ctk

Koncern Linet Group, přední světový výrobce nemocničních lůžek, výrazně posílí podnikatelské aktivity na mexickém trhu. Začne zde působit prostřednictvím přímého zastoupení. K jeho založení společnost motivoval dynamický rozvoj segmentu privátních zdravotnických zařízení a také možnost lepšího zajištění servisních služeb na mexickém trhu, kam firma přes dosavadní síť obchodních partnerů stihla dodat již šest tisíc lůžek.

Firma v Mexiku plánuje do čtyř let získat minimálně pětinu trhu, přičemž se chce zaměřit především na segment sofistikovaných lůžek pro kritickou a intenzivní péči s vysokou přidanou hodnotou. Trh z třetiny představují privátní nemocnice. Podle odhadů tento podíl vzroste ještě asi o deset procent.

„Soukromé nemocnice mají vyšší motivaci fungovat efektivně a snaží se dosáhnout na co nejvýhodnější nákupní ceny. Například tím, že preferují nákup přímo od výrobců. Zároveň mají stále vyšší zájem o klinické konzultace, pružnější a spolehlivější servis. Otevření vlastního zastoupení nám umožní těmto požadavkům vyjít vstříc,“ říká ředitel obchodu Linet Group Jan Horák.

V rámci mexické pobočky také vznikne velké tréninkové centrum pro obchodní partnery z jihoamerického regionu. Holding zde rovněž otevře nový sklad, od něhož si slibuje flexibilní pokrytí poptávky z regionů Střední i Jižní Ameriky.

V čem jsou Češi nejlepší na světě