Loto chtějí tři investoři

Loto

Loto Zdroj: Foto E15 Michael Tomes

Tuzemská dvojka mezi sázkovými kancelářemi, Fortuna Entertainment Group, jedná již jen se třemi zájemci o svůj loterijní byznys v čele s číselnou loterií Loto. Počet zájemců se tak oproti začátku roku snížil o jednoho.

„Tuzemský partner to nebude. Hovoříme se třemi provozovateli loterií v Evropě. Vstup nového partnera budeme snad moci oznámit do poloviny roku,“ uvedl generální ředitel celé Fortuny Radim Haluza. Zda je na prodej menšinový či většinový podíl či celá loterijní divize, neuvedl.

Fortuna spustila číselnou loterii Loto předloni v červenci, jen o týden později než Tipsport svou Tipšestku. Obě firmy chtěly vytvořit konkurenci Sportce. V současnosti je ale jasné, že výrazněji pozici Sportky, kterou nyní provozuje Sazka sázková kancelář ze skupiny KKCG, neovlivnily. Podíl Lota a SuperLota na tržbách číselných loterií je tak nyní asi dvě procenta, podíl Tipšestky asi procento.

K číselným hrám poté Fortuna přidala i prodej stíracích losů. Celkem tak loni lidé v loteriích Fortuny prosázeli půl miliardy korun, což je necelý dvojnásobek objemu prosázeného za šest měsíců existence loterií Fortuny v roce 2011. Zhruba dvě třetiny přijatých sázek u loterií Fortuny pocházely z číselných loterií, třetina z prodeje stíracích losů.

Ze ztráty by se měly loterie Fortuny podle Haluzy vymanit do pololetí. Loňský výsledek EBITDA loterií Fortuny činil -97 milionů korun, což je o dvě pětiny méně než předloni.

Fortuna Loto má nyní největší a nejlevnější jackpot na českém trhu