Luciano Benetton po 47 letech předal firmu synovi

Zakladatel firmy Luciano Benetton

Zakladatel firmy Luciano Benetton Zdroj: Profimedia.cz

"Svou říši módy předávám do rukou syna Alessandra," uvedl dnes na rozloučenou s podnikem jeho zakladatel Luciano Benetton. Alessandro chce oděvní firmu reorganizovat, rozšířit a více zaměřit na rozvíjející se trhy.

Nový šéf italské módní značky Benetton, Alessandro Benetton chce zvýšit zisk a to zejména v rozvíjejících se zemích. „Musím upevnit naši přítomnost v Evropě, protože značka je italská, ale zároveň musíme jít do Koreje, Ruska, Indie a Turecka,“ uvedl Benetton ve francouzském deníku Le Figaro. Alessandro střídá svého otce, který firmě dal 57 let svého života. Jen jejímu řízení věnoval 47 let.

Benetton předává firmu svému synoviBenetton předává firmu svému synovi | Profimedia.cz

Alessandro střídá svého otce, který firmě dal 57 let svého života.

Benetton za uplynulý rok vykázal pokles zisku téměř o třetinu, když vydělal 73 milionů eur a jeho obrat vzrostl pouze o procento na 2,03 miliardy eur. „Na trzích, kde se prodávají naše výrobky není žádný růst,“ postěžoval si Alessandro Benetton deníku Figaro. K růstu mu již nepomáhá ani proslulé kontroverzní reklamní kampaně.

BenettonBenetton | Reuters

Ve snaze prodat víc svetrů, triček a kalhot na rozvíjejících se trzích, změní společnost strukturu a najme nové lidi. Benetton zároveň myslí na své kořeny: svetry jasných barev. “

Luciano Benetton, kterému je nyní téměř 77 let, založil společnost v roce 1955 s pomocí bratrů Gilberta a Carla a Giuliana, v Trevisu v severní Itálii. Jejich sestra vyrobila první firemní svetr na svém pletacím stroji. Podle legendy, Luciano a Giuliano prodali okamžitě 700 kusů. Výlet na olympijské hry v Římě v roce 1960 pak přispěl k raketovému startu firmy. Svetry benetton se totiž staly olympijském módním hitem.