Microsoft jde se svými prodejnami do Evropy

Prodejna Microsoftu v New Yorku

Prodejna Microsoftu v New Yorku Zdroj: Profimedia

Prodejna Microsoftu v Hongkongu
Microsoft
Xbox One X
4
Fotogalerie

Americký technologický gigant Microsoft ve čtvrtek otevře v Londýně svůj první evropský obchod. Zákazníci si v prodejně, která se nachází nedaleko velkého Apple Storu, budou moci koupit hry na konzoli Xbox, tablety Surface nebo předplatné k profesní sociální síti LinkedIn, kterou firma před třemi lety koupila, informuje web Yahoo Finance

Marketingový ředitel Microsoftu Chris Capossela uvedl, že technologický gigant získal pro svůj obchod prémiovou pozici na rušné křižovatce Oxford Circus ve středu britského hlavního města. Třípatrový obchod tam může každoročně navštívit až 86 milionů zákazníků.

Chloubou prodejny bude herní koutek, kde si hráči budou moci s použitím pedálů a volantu zahrát závodní hry nebo si vyzkoušet nejnovější herní tituly. Byznysmeny potěší, že firma bude na dostatečném prostoru vystavovat technologie vhodné pro práci.

Microsoft si klade za cíl i podporu vzdělávání ve Velké Británii. Prodejna bude pořádat semináře pro školy nebo komunitní skupiny. „Cítíme, že je ve Spojeném království nedostatečná úroveň digitálních dovedností. Rádi bychom se zaměřili na děti, které chceme uvést do tajů programování,“ uvedla šéfka britského Microsoftu Cindy Rose.

Společnosti Microsoft stoupl ve fiskálním třetím čtvrtletí, které končilo v dubnu, zisk o 19 procent na 8,81 miliardy dolarů (203,3 miliardy korun). Zisk i příjmy překonaly odhady analytiků díky zájmu o cloudovou službu Azure a software Office. Příjmy divize osobních počítačů stouply o osm procent na 10,7 miliardy dolarů. Divize zahrnuje software Windows, ale také herní konzole Xbox nebo osobní počítače Surface.