Apple dál koketuje se zdravotnictvím. Ve svých obchodech bude prodávat měřiče pro diabetiky

Apple Store v New Yorku

Apple Store v New Yorku Zdroj: Profimedia

OneDrop
One Drop
Aplikace One Drop
Aplikace One Drop
5
Fotogalerie

Technologický gigant Apple stále více proniká do zdravotnického byznysu a ze svých přenosných zařízení postupně vytváří osobní zdravotní centra, která sbírají a analyzují data o kondici uživatelů. Dalším krokem je prodej digitálního měřiče krevního cukru One Drop. Informoval o tom server CNBC.

„Naše podnikání bylo vždy o obohacování lidských životů. Stále více se prostřednictvím našich produktů a služeb dostáváme do segmentu zdravotní péče,“ řekl v interview pro CNBC generální ředitel Applu Tim Cook. „Až se jednou budete ptát, v čem Apple nejvíc posloužil lidstvu, odpověď bude zdravotnictví,“ dodal.

Záhájení prodeje produktu v oficiálních obchodech společnosti signalizuje, že výrobky od Applu stále lépe zvládají lékařsky relevantní úkoly. „Je skvělé, že Apple prodává více a více zařízení, která jsou příjemná pro uživatele a zároveň lékařsky spolehlivá. Měřič One Drop ukazuje, že jsou součástí lidských životů a já bych si přál, aby Apple následovali i další výrobci přenosných zařízení,“ myslí si Aaron Neinstein, endokrinolog ze sanfranciské lékařské školy, který se zabývá léčbou diabetiků. Měřič One Drop prodával Apple doposud jen on-line, ale od minulého týdne jej nabízí i v kamenných prodejnách.

Zařízení One Drop se skládá ze dvou základních částí – měřiče cukru a aplikace pro iPhone či chytré hodinky Apple Watch, která sbírá data a integruje je do aplikace Apple Zdraví, která je vyhodnotí.

„Toto je směr, kam se naše odvětví bude stále více posouvat a konkurovat tak drahému, byrokratickému a nedatovému systému zdravotnictví,“ uvedl šéf newyorského start-upu One Drop Jeff Dachis.

Od klasických lékařských měřičů se One Drop odlišuje tím, že je koncipován jako kus spotřební elektroniky a kromě funkčnosti se výrobce zaměřil i na design. Právě díky němu zapadne měřič na poličky obchodů Apple Store, ačkoli se nejedná o klasickou elektroniku, ale o lékařské zařízení.