Návrat Juliuse Meinla se nepovedl, prodejna je opět zavřená

Gurmánský palác Julius Meinl nabídne sortiment ve stejném rozsahu jako slavný podnik na vídeňské hlavní nákupní třídě Am Graben. Julius Meinl se vrací do Česka po osmi letech.

Gurmánský palác Julius Meinl nabídne sortiment ve stejném rozsahu jako slavný podnik na vídeňské hlavní nákupní třídě Am Graben. Julius Meinl se vrací do Česka po osmi letech. Zdroj: ctk

Opětovný vstup na český trh se rakouskému řetězci Julius Meinl nezdařil. Firma, jejíž supermarkety trh opustily před několika lety, musela svůj nový obchodní dům krátce po otevření na několik dní opět uzavřít.

Nový obchodní dům s lahůdkami, který společnost ve středu v centru Prahy otevřela, se kvůli technický problémům opět uzavřel. Důvodem jsou technické problémy. Firma ho znovu otevře v sobotu.

„Prodejna Julius Meinl Praha bude ve dnech 19. a 20. prosince uzavřena z důvodu nenadálých problémů s výpočetní technikou. Pro veřejnost opět otevřeme v sobotu 21. prosince v 09:00 hodin,“ uvedl jednatel společnosti Julius Meinl Praha Herbert Vlasaty. Meinl slavnostně otevřel svůj třípatrový obchod ve středu 18. prosince, otevřený zákazníkům ale nezůstal dlouho.

Gurmánský palác nabídne sortiment ve stejném rozsahu jako slavný obchod společnosti na vídeňské hlavní nákupní třídě Graben. V pražské pobočce si chce firma otestovat šance konceptu i pro jiné zahraniční trhy. Na začátku příštího roku firma spustí i e-shop.

Obchodní dům nabízí na ploše 2500 metrů čtverečních potravinářské výrobky a kulinářské delikatesy. Gurmánský palác se nachází v těsné blízkosti Václavského náměstí, v ulici 28. října v objektu City Palais. V prostorách kdysi sídlila Pražská úvěrní banka.

Julius Meinl se vrací do Prahy
Gurmánský palác se otvírá v těsné blízkosti Václavského náměstí, v ulici 28. října v objektu City Palais. V prostorách kdysi sídlila Pražská úvěrní banka. Rakouská společnost má nájemní smlouvu na deset let s možností dvojího prodloužení o pět let. Historická secesní budova City Palais je kulturní památkou zapsanou na seznamu kulturních památek UNESCO. Budova byla postavena na počátku 20. století významným architektem a stavitelem Matějem Blechou.
Obchodní řetězec Julius Meinl odešel z českého trhu kvůli silnému konkurenčnímu boji v roce 2005. Firma v Česku provozovala 88 supermarketů, většinu z nich převzala společnost Ahold. Meinl na tuzemském trhu působil 11 let.