Nejdražší počítačová hra na světě stojí milion dolarů

Nejdražší kopie počítačové hry v historii. Tento titul si uzmulo vývojářské studio Deep Silver Volition pro hru s názvem Saints Row IV. Jednomu jedinému zájemci z řad nadšených a nutně i bohatých hráčů nabízí kopii nového titulu v edici Super Dangerous Wad Wad za milion amerických dolarů.

Kdo se stane jejím držitelem, určí loterie, kterou uspořádá britský obchodník s počítačovými hrami Game.

Za gigantickou cenu kupec dostane kromě hry samotné, která je na celém balíčku prakticky to nejlevnější, například Lamborghini Gallardo a roční členství v Super Car klubu E25, let do vesmíru se společností Virgin Galactic (nejdražší položka, podle údaje Forbesu za 275 tisíc dolarů), plastickou operaci dle vlastního výběru, špionážní výcvik nebo třeba týdenní pobyt pro dva v královském apartmá v nejvyšším hotelu světa Burj-al-arab v Dubaji. Výčet bonusů a zážitků v edici se pak zastavuje u hostage rescue experience, kupec bude tedy v nestřeženém okamžiku naoko unesen a následně zachráněn.

Edici lze pořídit pouze prostřednictvím webu obchodníka s hrami Game. V Česku bude možné kopii hry získat od 739 korun. Hra se začne prodávat 23. srpna.