Nejmodernější česká prádelna slaví 25 let působení na trhu.

Prádelna Kyselý

Prádelna Kyselý Zdroj: PR

Vlašimská firma Prádelna Kyselý, a.s. slaví v letošním roce 25 let od svého založení. Zásadně zmodernizovala svůj provoz výstavbou nové haly, která byla vybavena vyspělou technologií. Prádelna Kyselý se tak stala nejmodernější prádelnou v České republice a zároveň patří mezi nejvýznamnější zaměstnavatele regionu.

Středočeská Vlašim se kromě jiného může pyšnit významným podnikatelským subjektem, který jí dělá dobré jméno nejen po celé České republice, ale i v zahraničí. Na jejím území totiž sídlí nejmodernější prádelenský provoz v České republice, Prádelna Kyselý, a.s. Jedná se o společnost, která se díky své inovativní technologii, výrobní kapacitě a kvalitním službám zařadila mezi lídry na tuzemském prádelenském trhu.

Své dobré jméno navíc firma prodává i v zahraničí, konkrétně v rakouské Vídni, kde rovněž poskytuje své služby.
Prádelna v loňském roce uvedla do provozu novou, plně automatizovanou halu. Hala je vybavena nejmodernější dostupnou technologií a dominuje jí osmnáctikomorový prací tunel.

Dokladem toho, že Prádelna Kyselý dodává komplexní prádelenské služby na nejvyšší úrovni, je skutečnost, že je držitelem řady certifikátů potvrzujících soulad s přísnými tuzemskými a evropskými zdravotnickými a hygienickými normami. Jde především o certifikáty ČSN EN ISO 9001:2009, ČSN EN ISO14001:2005, ČSN EN ISO 14065:2003 a dále o německou certifikaci RAL –GZ 992/2.

Ve firmě v současnosti pracuje kolem 160 zaměstnanců, kteří mají zásluhu na tom, že zařízení vypere zhruba 30 tun prádla denně. Vedle prádelenských služeb firma dále nabízí půjčování textilií, a to nejen ložního, froté či stolního prádla, ale i prádla personálního. Samozřejmostí jsou i další služby spojené s údržbou a obměnou prádla.

Prádelnou zapůjčené prádlo je vybaveno elektronickými čipy, jejichž prostřednictvím jsou jednotlivé kusy sledovány jak během pracího cyklu, tak i u zákazníka. Díky tomuto systému zákazník získává podrobné informace o množství prádla, které má k dispozici, i o jeho opotřebení.

Prádelna Kyselý poskytuje služby subjektům z oborů hotelnictví, zdravotnictví nebo průmyslu. Namátkou lze uvést hotely Marriott, Sheraton nebo Corinthia, z oboru zdravotnictví pak Psychiatrickou léčebnu Bohnice, Rehabilitační ústav Kladruby, Protonové centrum nebo Nemocnici Rudolfa a Stefanie Benešov.

Více informací lze získat na webových stránkách společnosti – www.pradelna.cz, případně při návštěvě přímo v provozně ve Vlašimi.