Nová služba slibuje konec front a chození s dopisy na poštu

Česká pošta

Česká pošta Zdroj: ctk

Nalákat firemní i malé zákazníky na zrychlení a usnadnění práce s listovními zásilkami se rozhodla nová služba, která dnes vstoupila na tuzemský trh. Spojuje poštovní tradici s možnostmi nových IT technologií. Bezkonkurenční má být v rychlosti odbavení a bezpečném přístupu odkudkoli a kdykoli.

„Aplikace Malá kancelář poskytuje služby ČP Cloud, které jsou určeny malým i velkým zákazníkům. Firmy ušetří za práci, materiál, či archivaci, podnikatelé nemusí chodit s dopisy na poštu a lidé mohou z domova odesílat dopisy bez obálek, papíru a známek. Za službu platíte tím méně, čím více dopisů posíláte. Zákazník navíc získá komplexní dohled nad svými zásilkami, včetně archivace a možné dokladovatelnosti obsahu,“ vysvětluje generální ředitel společnosti ČP Cloud Daniel Bartek.

Služba nabízí, že dopisy z webové aplikace rozešlete rychleji než z běžné kanceláře. Nepotřebujete obálky, papíry ani toner do tiskárny, vše zařídí IT technologie. Stroje dopisy pak vloží do obálek a Česká pošta doručí. „Fyzická cesta na poštu odpadá stejně jako poztrácené podací lístky,“ zdůrazňuje Bartek.

Nonstop provoz

Velký důraz klade aplikace na bezpečnost uložených dat. Ta spočívá zejména v integraci všech služeb a zabezpečeného přístupu do jedné aplikace.

Služby zákazníkům poskytuje firma ČP Cloud ve sdružení s Českou poštou. Dostupnost služby je zajištěna přes webový portál, 24 hodin denně, sedm dní v týdnu.

Například za obyčejný dopis poslaný službou se platí 18,56 Kč včetně DPH, za doporučený dopis 32,96 Kč. Malého podnikatele dle jednoho z tarifů za roční služba bude stát 604 korun, firmu 4839 Kč, profi řešení bude stát více než 24 tisíc korun ročně včetně DPH.