Nowaco otevře vlastní prodejnu potravin

Připravovaná prodejna Nowaco

Připravovaná prodejna Nowaco Zdroj: Michael Tomes, E15

Jeden z největších velkoobchodníků s potravinami, Bidvest ČR, se pouští do vlastního maloobchodního byznysu. Zanedlouho otevře v pražské Havlíčkově ulici u Masarykova nádraží první značkovou prodejnu potravin s názvem Nowaco Market. Provozovat ji bude stejnojmenná dceřiná firma Bidvestu. „Naši první prodejnu plánujeme otevřít v červnu,“ potvrdil deníku E15 bez bližších podrobností generální ředitel Bidvestu Bohumil Volf.

Vstup Bidvestu, jehož tržby dosáhly v uplynulém účetním roce 7,25 miliardy korun, na maloobchodní trh je logický. Firma patří k největším výrobcům mrazených potravin a jídel včetně zmrzliny a provozuje dvě továrny v Kralupech a Opavě. Zároveň je jedním z největších dovozců ryb.

Nová prodejna tak bude sloužit nejen pro prodej mrazených, ale i čerstvých potravin. Obchod se chce zaměřit zejména na české, irské a americké maso, české a italské uzeniny či italské a francouzské sýry.

Pro prodejnu si Bidvest vybral z gastronomického hlediska pamětihodné místo. Obchod totiž sídlí v prostorách, ve kterých se od poloviny třicátých let minulého století nacházelo pověstné lahůdkářství U Linků založené již v roce 1911. Lahůdkářství, které bylo cílem nejen mnoha obyčejných zákazníků, ale chodívaly do něj i známé osobnosti, bylo v roce 1948 znárodněno.

Fungovalo až do počátku devadesátých let, kdy nevydrželo nápor tržní ekonomiky a do prostor se nastěhovala banka.
„Nowaco market volně navazuje na tradici lahůdkářství U Linků. Ve spolupráci s rodinou Linkových jsme do původních prostor vrátili originální sortiment potravin za přijatelné ceny,“ uvedla firma. Zajímavostí je, že vnukem zakladatele Linkova lahůdkářství Aloise je slavný původem český, ale převážně v USA žijící jazzový kytarista Rudy Linka.

Přípravy na otevření prodejny NowacoPřípravy na otevření prodejny Nowaco|Michael Tomes, E15Přípravy na otevření prodejny Nowaco