O autobazary AAA Auto má zájem investiční skupina Davena

AAA Auto

AAA Auto Zdroj: Martin Pinkas, Euro

Skupinu autobazarů AAA Auto chce koupit společnost Davena International. Požádala o schválení transakce Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který zahájil správní řízení. Prodej se prý zatím neuskutečnil. Za Davenou stojí podle neoficiálních informací britský investiční fond Abris.

„Smlouva o prodeji podepsána nebyla a není zatím jasné, zda se tak stane,“ uvedl PR manažer skupiny AAA Auto Michal Häckl. Návrhy na fúze podávají na ÚOHS firmy samy. Schválení jejich záměru je podmínkou dokončení transakce. ÚOHS může posuzovat i záměry, které se nakonec neuskuteční.

V případě skupiny autobazarů ÚOHS posuzuje změny v kontrole nad nizozemskou společností AAA Auto Group N.V. Bude hodnotit oblast maloobchodního prodeje ojetých osobních automobilů a zprostředkování souvisejícího financování a pojištění.

AAA Auto provozuje celkem 34 poboček v Česku, na Slovensku, v Rusku a Maďarsku. Majoritním vlastníkem firmy je její zakladatel Anthony Denny, který v současnosti jedná o prodeji akcií. Menší část stále drží drobní akcionáři, kteří získali akcie v rámci úpisu na burzách v Praze a Budapešti. Skupina AAA Auto zvýšila od letošního ledna do srpna meziročně prodej o pětinu na 42 822 vozů. Za celý rok čeká prodej 63 tisíc vozů.

Společnost Davena International vlastní ze sta procent kyperská Mototech Holdings Limited. Abris založili v roce 2006 George Swirski a Neil Milne. Zaměřuje se na investice ve střední a východní Evropě. Mimo jiné má podíl v polském provozovateli flotil firemních aut Masterlease.