OBRAZEM: Kde slaví Silvestra smetánka? Jeden z nejvyhlášenějších podniků Londýna vlastní Rus

Novikov Bar Restaurant

Novikov Bar Restaurant Zdroj: Novikov Bar Restaurant

Novikov Bar Restaurant
Novikov Bar Restaurant
Novikov Bar Restaurant
Novikov Bar Restaurant
Novikov Bar Restaurant
17
Fotogalerie

Londýn patří k městům s nejrušnějším nočním životem na světě a v jeho klubech se pravidelně schází kosmopolitní směs „nových bohatých“. Obzvlášť velké popularitě se britská metropole těší mezi Rusy. Jeden z nich, Arkadij Novikov, dokonce vlastní vyhlášenou restauraci a bar nesoucí jeho jméno, kde týdenní tržby v přepočtu převyšují 33 milionů korun.

Novikov Restaurant & Bar dokonce nabízí rozvoz jídel na palubu soukromých tryskáčů. Uspět se mu podařilo mimo jiné i specifickým interiérem, kde lze najít jak gurmetské restaurace, tak pulzující klub.

Podnik se rozkládá na třech podlažích a v každém z nich je interiér laděn do jiného stylu. Návštěvníci mají k dispozici „asijské“ patro v temných barvách, v protikladu s ním ale také prosvětlenou „italskou“ část s renesančními malbami na zdech.

Poslední část funguje jako klasický bar a klub v jednom, který ale mnohem spíše než „diskotéku“ připomíná knihovnu anglického venkovského sídla. Pro zajímavost - cena třetinky piva začíná na sedmi librách (220 korunách).

Ještě pestřejší než skladba interiéru je ovšem klientela podniku. Peter Pomerancev, autor knihy o novodobém Rusku s názvem Nic není pravda a všechno je možné, ji popisuje jako mix Rusů, Katařanů, Nigerijců s daňovým domicilem v Monaku, amerických manažerů hedgeových fondů a švýcarských právníků. Novikov bar láká i celebrity, k zahlédnutí v něm byl Charlie Sheen, Justin Bieber či princ Harry.