Online supermarkety se připravují na svátek, čekají obrovský nápor

...

... Zdroj: Shutterstock.com

Na zákazníky řetězců se o svátku zaměří on-line supermarkety. Rohlik.cz čeká od čtvrtka zvýšený zájem a posílí rozvoz. 

"Nabídneme maximum co nám kapacita dovolí," uvedla mluvčí Michala Gregorová. Podle šéfa marketingu Kolonial.cz Ondřeje Tomeše mnoho zákazníků začne pátrat po alternativách teprve ve chvíli, kdy zjistí, že jejich obchod je skutečně uzavřen.

Autobazary AAA Auto v Praze, Brně, Ostravě a Plzni se zákazníkům otevřou o půlnoci z pátku na sobotu. "Chceme tak zákazníkům vynahradit čas na výběr a vyzkoušení vozu, o který kvůli novému zákonu přijdou v pátek," uvedla generální ředitelka Karolína Topolová.

5.

Obchody musí podle nové legislativy zavřít na Nový rok, Velikonoční pondělí, 8. května, 28. září, 28. října, 2 a 26. prosince. Na Štědrý den mohou mít otevřeno do 12:00. Zákaz prodeje se nevztahuje na obchody s prodejní plochou do 200 metrů čtverečních, lékárny, čerpací stanice, obchody na letištích nebo nádražích nebo na prodejny v nemocnicích. Za porušení zákona hrozí pokuta až milion korun.

Obchodníci tvrdí, že ztráta na tržbách kvůli zákazu prodeje o některých státních svátcích dosáhne ročně zhruba čtyř miliard korun.