Plzeňský Prazdroj transformuje své tiskové prostředí se společností HP

Plzeňský Prazdroj transformuje své tiskové prostředí se společností HP

Plzeňský Prazdroj transformuje své tiskové prostředí se společností HP

Tiskárny HP Officejet Pro pomáhají pivovarské společnosti snížit náklady a zároveň navýšit rychlost a kvalitu. Nové řešení řízeného tisku je hospodárnější, rychlejší a kvalitnější.

Společnost Plzeňský Prazdroj podepsala pětiletou smlouvu, v rámci které vyměnila 300 kusů zastaralých tiskáren za 200 modelů HP Officejet Pro. Přestože byla tato zařízení poměrně levná, v kvalitě, rychlosti a nákladech na tisk hravě předčila zastaralé modely. Zavedení čteček karet a aplikace HP Web Jetadmin navíc společnosti umožňuje rozúčtování tisku správným osobám, což vede ke snížení celkového objemu tisku a lepší finanční průhlednosti.

V České republice má výrobce celosvětově proslulého piva 4 pivovary a vyváží do více než 50 zemí po celém světě. Až do nedávna chyběl ve společnosti napříč jejími 17 českými provozovnami jednotný a promyšlený přístup k tisku. Každé pracoviště nakupovalo tiskárny podle potřeby a ve společnosti se tak mísila řada různých modelů, kdy každý používal jiný spotřební materiál. To se odráželo i na nehospodárnosti a časové náročnosti z hlediska řízení zásob tonerů, což vedlo k vysokým nákladům.

Společnost se ohledně nejlepšího způsobu transformace svého tiskového prostředí radila s místními IT konzultanty a partnerem HP - společností C System. To vyústilo k řízení služeb s využitím nových zařízeních HP Officejet Pro. Vybrané řešení bylo příslibem rychlého a vysoce kvalitního tisku při výrazně nižších nákladech ve srovnání s laserovými zařízeními. Nová platforma sestává ze zařízení HP Officejet Pro X576 a HP Officejet Pro X585 a také HP LaserJet M880. Každá tiskárna je opatřena čtečkou karet, takže jednotlivé tiskové úlohy lze vyúčtovat pracovníkům, kteří je zadali.

Plzeňský Prazdroj transformuje své tiskové prostředí se společností HPPlzeňský Prazdroj transformuje své tiskové prostředí se společností HP

„Dříve šly veškeré náklady na tisk z rozpočtu IT, ale teď můžeme jednotlivé tiskové úlohy vyúčtovat příslušnému oddělení. Lidé nyní samozřejmě tisknou dokumenty jen tehdy, když je to skutečně potřeba, a objem tisku tím pádem poklesl. Kvalita je skvělá a rychlost je mnohem větší než u některých tradičních laserových tiskáren, a to vše při nižší ceně,“ komentuje manažer desktopových služeb, Plzeňský Prazdroj, a dodává: „Tiskárny jsou navíc kryty smlouvou na řízené služby, což znamená, že měsíčně platíme určitou fixní sumu a ještě máme k dispozici nonstop podporu.“

Vedle snížení ceny za stranu o 40 % se podařilo také zredukovat počet tiskáren a to o 30 %, takže řízení, údržba i skladování tonerů je nyní mnohem snazší. Napříč celou společností se docílilo jednoduššího a stabilnějšího tisku. Bonusem je pak větší dostupnost barevného tisku.

Bližší informace Vám jsou k dispozici na adrese hp.com/go/ojpro.