Pošta dá za nové počítače přes tři miliardy

Česká pošta

Česká pošta Zdroj: profimedia.cz

Nové servery, zálohovací zařízení či systémy pro archivaci elektronických dokumentů chce během příštích čtyř let nakoupit Česká pošta. Již vypsala miliardové zakázky.

Česká pošta minulý týden vypsala 11 veřejných zakázek na uzavření rámcových smluv pro nákup výpočetní techniky během čtyř let v hodnotě zhruba 3,2 miliardy korun. Uveřejnila to ve věstníku veřejných zakázek.

Tendry vypsané odštěpným závodem pošty ICT služby se mimo jiné týkají nákupu serverů, zálohovacích zařízení, diskových polí, systémů pro archivaci elektronických dokumentů, směrovačů, zařízení pro internetovou telefonii a bezpečnostních síťových prvků.

Dodavatelé, kteří s poštou uzavřou rámcové smlouvy, se pak budou moci podílet na konkrétních dodávkách podle potřeb podniku. Pošta si od tohoto postupu slibuje zkrácení výběru dodavatelů i finanční úsporu.

Pošta provozuje kolem 3300 poboček. Vedle toho má například na starosti provoz datových schránek, provozuje kontaktní místa pro styk občanů se státní správou CzechPOINT a také zajišťuje informační a komunikační služby pro ministerstvo vnitra.