Pošťáci se příští rok převléknou do nových uniforem

Pošta nakoupí zaměstnancům nové uniformy

Pošta nakoupí zaměstnancům nové uniformy Zdroj: Ceska posta

ilustrační foto
ilustrační foto
ilustrační foto
ilustrační foto
ilustrační foto
6
Fotogalerie
Neúpspěšní uchazeči o veřejnou zakázku v celkové hodnotě 240 milionů korun na nové stejnokroje České pošty neuspěli s rozkladem u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, firma proto může začít od příštího roku vybavovat své zaměstnance novými uniformami. Nové oblečení má prý vyšší užitné vlastnosti a pošta navíc ušetří v nákladech na stejnokroje téměř 17 procent ročně.

Nabídku na nové stejnokroje poště podalo sedm firem, z nichž čtyři byly pro nesplnění podmínek ze soutěže vyloučeny. Vyloučené firmy podaly rozklad na ÚOHS, úřad stížnosti označil za neoprávněné. Pošta na základě tohoto rozhodnutí podepsala rámcové smlouvy se třemi vítěznými uchazeči - společnostmi Koutný, Xena Praha. a Blažek Praha.

Dodavatel stejnokrojů se může v průběhu následujícíh čtyř let měnit. Pošta každoročně osloví všechny tři vítězné uchazeče, konkrétní zakázku pro dané období pak získá nejlepší aktuální cenová nabídka. Výdaje na stejnokroje dosud dosahovaly 72 milionů ročně, od příštího roku má být tato částka minimálně o 12 milionů nižší.

„Vzhled a materiály dnešního stejnokroje byly vybrány před deseti lety. Kvalitnější oblečení dnes potřebují hlavně zaměstnanci, kteří se pohybují převážně venku. Nová outdoorová kolekce byla navržena z materiálů, které jim usnadní práci za každého počasí.“ uvedl generální ředitel České pošty Petr Zatloukal.

Obměna stejnokrojů bude probíhat postupně, dokončena by měla být během následujících tří let.

Pošta už loni zahájila také přeměnu svých poboček. První byla otevřena loni v říjnu v Dolních Břežanech, do konce roku přibudou další desítky. Nové pobočky jsou vybavovány stavebnicovými moduly, které lze variabilně přizpůsobovat. V roce 2012 bude přebudováno přibližně 50 poboček, ještě letos se proměny dočkají například tyto pobočky: Plumlov, Dolany u Olomouce, Dolní Benešov, Brno 2, Rousínov, V Plzni v obchodním centru Globus, České Budějovice 2, Žamberk, Nová Paka, Říčany, Poděbrady 2, v Praze pak v obchodním centru Fénix a také Praha-Barrandov
Pošta chystá také nové služby pro zákazníky, které chce představit na podzim.