První skener při nákupu už využilo dva tisíce šetřilů času

Nákup v supermarketu

Nákup v supermarketu Zdroj: ctk

Zájem předčil očekávání. První samoobslužné skenování zboží v Česku využilo v hypermarketu Globus za měsíc fungování téměř dva tisíce zákazníků. „Z našich dat vyplývá, že skenování využívají primárně lidé s velkými nákupy, kteří tak šetří čas a mají cenu nákupu stále pod kontrolou,“ vysvětluje ředitel hypermarketu Globus Čakovice Jan Šamša.

Program Scan&go, který společnost Globus zavedla jako první v ČR, využilo v hypermarketu Globus v Čakovicích během měsíce od jeho spuštění 1835 zákazníků, kteří uskutečnili 4269 nákupů. Do programu se dosud registrovalo 2579 zákazníků.

Nový skenovaní program je bezplatná služba samoobslužného nakupování, díky které zákazník nemusí čekat u pokladny, ani vykládat zboží na pokladní pás. Na začátku nákupu si s použitím své zákaznické karty vyzvedne u vstupu do prodejny mobilní ruční skener.

Ruční skener na nakupování

skener na nakupovánískener na nakupování | Globus

Zboží skenuje už při vkládání do vozíku a celkovou hodnotu nákupu má po celou dobu stále pod kontrolou. Na závěr zboží zaplatí u vyhrazených pokladen. Dobu nákupu tak zkrátí o čas ve frontě a čas strávený vykládáním zboží na pokladní pás.

Program vyvinula společnost Globus ČR ve spolupráci s partnery Wincor Nixdorf ČR, německým dodavatelem pokladních programů Awek a nizozemskou firmou Re-Vision.

„Dlouhodobě u zákazníků zaznamenáváme trend úspory času, a proto trvale pracujeme na zrychlení průběhu a zvýšení komfortu při placení,“ říká IT konzultant společnosti Globus ČR Miroslav Exner.

„Funkci samoobslužného skenování v průběhu nákupu vidíme jako pouhý začátek. Pracujeme na dalším rozšiřování, kdy se přístroj v ruce zákazníka stane opravdovým rádcem a pomocníkem při nakupování,“ dodává Exner.