Řetězec Asten Hotels míří na Prahu a do Alp

Chateau Mcely

Chateau Mcely Zdroj: Piano Nobile

Česká hotelová společnost Asten Hotels chystá na příští měsíce několik akvizic, v první řadě chce přitom proniknout na pražský trh. Podle jednatele Jiřího Gajdošíka stojí firma před podpisem smlouvy o pronájmu hotelu v centru Prahy. „Vše by mělo být hotovo ještě během léta,“ uvedl Gajdošík.

Další hotely v Praze chce společnost „vnutit“ svým investorům. „V Praze je hodně hotelů na prodej a my o nich s investory jednáme. Nabízíme jim realitní investici, v níž bude naše firma dlouhodobým nájemcem. To zajistí investorům výnos šest až osm procent,“ doplnil druhý jednatel Vladan Hájek.

Asten Hotels se chlubí sedmi hotely a využívá přitom tři obchodní modely. Pro tři hotely včetně luxusního Chateau Mcely a bratislavské Arcadie zajišťuje klienty a marketing, další tři hotely, mimo jiné českokrumlovský Bellevue a krkonošský Grund Resort, řídí z pozice najaté manažerské společnosti, a krkonošský Savoy má celý v pronájmu. S obchodněmarketingovým modelem chce firma ještě letos proniknout do Rakouska.

Asten Hotels na trhu působí zhruba rok, její majitelé jsou ale zkušení byznysoví matadoři. Hájek spoluvlastní butiky v pražské Pařížské ulici, Gajdošík léta vedl luxusní hotel Le Palais, jenž se v anketách umisťoval mezi nejlepšími hotely světa.

Asten HotelsAsten Hotels | Asten Hotels